Мълвата носи, че е задлъжнял с близо 500 хил. лв.

Даниел Стефанов, по-известен като Дани Дъмпела бе един от най-оборотните наркобосове.

От ъндърграунд средите обаче издават, че в последно време той е пропаднал до нивото на обикновен уличен дилър на дрога.

Дани Дъмпела е пред залязване

Към днешна дата той лично продавал амфети из столичния квартал „Люлин“, за да може да се препитава. По всичко личи, че от предишния му ореол на люлинския Ел Чапо не е останала и следа. Той вече няма под ръка организирана група, нито пък охрана. Дори му се наложило да продаде и колата си.

Представители от полицейските среди запознати със случая издават, че залезът на Дани Дъмпела е в резултат на конфликта му с голям столичен наркобос.

Именно той направил така, че в рамките на последната година всички врати пред него да се затворят. Освен това му забранили и достъпа до столичните нощни заведения, където е най-големият пазар на дрога.

Антимафиоти, разследващи наркоразпространението в столицата издават, че Дъмпела е задлъжнял с близо половин милион на лица, от които преди е взимал кокаин и амфетамини на едро. В наркобизнеса е често срещано стоката да не се плаща веднага, а да се оставя известен толеранс от време.

Оперативни данни издават, че закъснението на Дъмпела е повече от година и то към наркобосове от Сърбия и Турция. Според запознати Стефанов е закъсал много здраво във финансов план още от лятото на 2020 г.

От подземния свят припомнят, че неплатежоспособността му съвпада с оправдаването на Камен Куката, Любо Чука и Радо Слънцето по делото „Чуковете“, което се случи в края на месец октомври 2020 г. Бандата им бе обвинена в побои, грабежи и дрога.

Според присъдата, която Специализираният съд издаде на 28 октомври 2020 г., неин ръководител е бил Христо Вартерян – Ицо Исуса, изчезнал безследно през 2008 г. Неговото място пък било заето от застреляния до затвора в Казичене през 2015 г. Борис Борисов – Боби Белята.

Групировката имала строга йерархия и наказвала жестоко конкурентите си. Седем души от нея получиха ефективни присъди. Запознати твърдят, че Дани Дъмпела е бил един от хората, съдействали на полицията като им давал информация за бандата.

След като Куката, Слънцето и Чука били оправдани, нещата не тръгнали на добре за Дъмпела. Предвид сериозния имидж и на тримата в ъндърграунд средите, направили така, че голяма част от партньорите на Стефанов да откажат да работят с него.

Източник: Уикенд