Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания на богаташи „Наглите“, е разследван от МВР като част бандата автоджамбази, разбита преди дни в област Бургас.

 

При полицейската акция, проведена в началото на седмицата във Враца и Бургас, бяха задържани 11 човека, обединени в престъпна мрежа за кражба, продажба и разфасоване на части на скъпи возила.

 

Данчо Релето продължава да вършее с пълна сила

МВР продължава издирването на Данчо Релето като част от мрежата на автоджамбазите, след като бе уличен като един от хората, снабдявали част от арестуваните джамбази с техника за отключване и запалване на автомобили. Твърди се, че е посредничил и при сделките с крадени авточасти.

 

Разплитането на схемата е започнало в средата на миналата седмица, след като в Слънчев бряг само за няколко часа били задигнати два джипа „Инфинити“ от курортисти. Ченгетата от Бургас установили, че крадените коли заминават по магистрала „Тракия“ към Сливен, но оборудвани с фалшиви регистрационни табели. Возилата се разфасовали в бивша селскостопанска постройка в сливенското село Гавраилово.

 

В депото са открити 4 крадени джипа и автомобил „Рено“, както и множество двигатели, брони, седалки, джанти и други авточасти, които били изпращани на търговци на авточасти из цялата страна. Арестувани са и петима мъже, като впоследствие те са освободени.

 

В хода на полицейската операция в хотелски стаи в Слънчев бряг, са били арестувани трима джамбази от Враца и Видин, установили се в курортния комплекс още в началото на месец юни. Предполага се, че триото. престъпници е задигнало над 10 скъпи возила по Южното Черноморие само за последния месец. При арестите на бандитите е открита техника, с която крадците сканирали сигнала от заключващите устройства и правели ключове близнаци, с които после задигали джиповете. Твърди се, че устройствата са били подсигурявани от Данчо Релето. Той не е сред арестуваните, тъй като напуснал Слънчев бряг седмица преди акцията на МВР да бъде проведена. Според полицейски източник, Релето е издирван със скрит бюлетин на МВР.

 

Само преди 3 месеца – в средата на месец април т.г., Данчо Релето беше арестуван заедно с автоджамбазина Петър Берберов за кражба на джип „Тойота“, похитен през нощта от паркинг пред жилищен комплекс в столичния ж.к. „Младост“4. Половин час след дръзката кражба Данчо Релето и сподвижникът му Берберов бяха закопчани от полицията в гараж на другия край на София – в „Надежда“. Впоследствие обаче Даниел Димитров беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 3 000 лв.

 

Залавянето на Данчо Релето с крадена кола дойде само 15 месеца след предсрочното му освобождаване от затвора заради... добро поведение. Бандитът трябваше да излежи в пандиза 18-годишна присъда заради участието му във всичките 13 отвличания на „Наглите“, но през

януари 2022 г. беше амнистиран от съда цели 6 години по-рано след положителни становища, дадени от представителите на администрацията на затвора, на прокуратурата и на полицията. Релето е работил зад стените на затвора, което е намалило наказанието му с 4 г. и на практика са му оставали да лежи още две години, стана ясно след предсрочното му освобождаване.

 

Прокуратурата в София все още не е внесла в съда обвинителен акт срещу Данчо Релето за крадения автомобил, с който беше заловен в депо в „Надежда“ терористът от „Наглите“. Заради това вместо да бъде върнат обратно в затвора, Данчо Релето продължава да краде луксозни автомобили и да участва в криминални мрежи по разфасоването и препродажбата им. Твърди се, че след последния си арест в София Димитров практикува престъпния занаят по Южното Черноморие и в Пловдив съвместно с джамбази от Враца.

 

Още преди да бъде арестуван през есента на 2009 г. като част от бандата за отвличания „Наглите“, Даниел Димитров – Данчо Релето е имал над 15 полицейски задържания за крадени возила, като нито едно от тях не е завършило с осъдителна присъда, припомнят познавачи на родния ъндърграунд.

Източник: Уикенд