Стоян Р. си пръсна главата пред очите на шокирания инструктор!

Пред очите на шокирания инструктор си е пръснал главата 26-годишният Стоян Р. Трагедията разтресе целия Бургас, тъй като напоследък това е поредното от множеството самоубийства в иначе китния морски град. Ужасът със Стоян се е разиграл вчера в стрелбище в града и то още предиобед, когато е най-оживено.

Стоян отишъл на стрелбището около 11.30 часа и си наел един коридор. Започнал да стреля с инструктор и изгърмял 50 патрона. После поискал от инструктора още един пълнител, а докато човекът само за миг се обърнал настрани, Стоян се застрелял в главата на една ръка от него. Инструкторът не иска да си спомня кошмара, който със сигурност ще сънува дълго.

Ясно е, че самоубийството на Стоян е било добре и доста дълго планирано, защото момчето е действало напълно хладнокръвно и целенасочено, без за момент да изглежда, че се колебае. Близки по-късно разказаха, че от доста време му личало, че е в депресия. Станал несговорчив, затворен, постоянно мълчал, но никой не очаквал да се стигне дотук.

Случило се и друго - ден преди да се застреля, Стоян си е изтрил всички профили в социалните мрежи и с това на практика е показал, че нещо се случва. Психолози съветват винаги при подобни промени да се говори директно с човека или да се потърси специалист, защото това спасява животи.