Евелин Банев-Брендо е истински фантом за властите

Поне 10 различни самоличности е приемал Евелин Банев-Брендо в своята дейност в битноста си на Кокаинов крал. Издирваният от властите в Италия, Румъния и България мафиот притежава и няколко паспорта, част от тях фалшиви, друга част – истински, изработени по поръчка срещу по-тлъста сума пари.

Брендо се криел зад 10 самоличности

Това че някои от паспортите са съвсем редовни затвърждава мълвата, че Брендо за определон време е работил под покровителството на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА.

При задържането на Брендо в Украйна през септември, 2021 г. бяха открити де факто два украински паспорта – единия на името на Банев, а другия на името на Виктор Краич, но със снимка на Брендо. Впоследствие украинския съд призна за автентичен първия документ и това спаси Банев от екстрадиция у нас, където има 6-годишна присъда за наркоразпространение и пране на пари. Претенция към Брендо имат и от Апенините, където е издадена първата му присъда за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа.

Освен двата украински паспорта Брендо има и турски паспорт, както и паспорти от Дубай, Венецуела и Аржентина. Дубайският си документ Банев придобил, след като инвестирал 2 млн. долара в емирството, което му осигурявало правото да добие тамошно поданство.

Засега не е известно къде се подвизава Кокаиновия крал – едната версия е, че се крие от войната в Западна Украйна, а другата – че се е прехвърлил в Русия.

Източник:“Уикенд“