Телефонен звън от съседна Румъния издаде къде се крият Братя Галеви

Надеждата на полицията, че в суматохата около погребението на Отвертката - бившия гард на Братя Галеви, двамата бизнесмени може да се появят, се оказа вярна донякъде. Според информациите, с които разполага „Шоу“ телефонен звън от съседна Румъния е разконспирирал местонахождението на скандалните дупнишки величия. Според изданието, Пламен Галев и Ангел Христов са разговаряли по повод погребението на Отвертката със свои приближени, които обаче се оказали в полезрението на властите. За да провери сигналът към вероятното местонахождение на Братя Галеви се е отправил български екип, на който комшиите са обещали решителна полицейска подкрепа. Като страна-членка на Интерпол румънските власти могат да приведат в изпълнение заповедта за задържане на скандалните дупнишки бизнесмени.

[caption id="attachment_403745" align="alignright" width="300"]Братя Галеви издадоха къде се крият Братя Галеви издадоха къде се крият[/caption]

Макар и кратко, обаждането е дало възможност да се проследи връзката чрез мобилните оператори на двете страни и да се определят координатите на мястото, където се крият Братя Галеви, пише БЛИЦ. Румънските Карпати предлагат живописни места за почивка на богати бизнесмени, а в района, предмет на проверка се намират доста интересни имоти. Според източници на медията, дупнишките величия са прекарвали спокойно времето си, далеч от любопитни погледи, в луксозно имение, доста по-обширно от бившата им резиденция в Ресилово. Вниманието на ченгетата било привлечено от факта, че собственикът на апетитния имот се оказал мургав безработен румънец.

Не е изключено Братя Галеви нарочно да разиграват службите, коментират в мрежата. Бившите барети са напълно „в час“ и сигурно разполагат с достатъчно средства, за да си играят като котка с мишка, с евентуалните преследвачи. Обаждането им е било навярно с цел да напомнят за себе си на своите бивши съграждани.

Почти две години изминаха, откакто те се крият, но дългата ръка на скандалните „братя“ още се усеща, призна пред bTV бившия градоначалник на Дупница. За техен „наместник“ се смята съименникът на президента Първанов – Жоро Бозата, който върти най-голямата охранителна фирма в региона - наследство от Братя Галеви.