Снощи малко между 22:00 и 23:00 часа е получен сигнал на 112 за застрелян мъж, намиращ се в жилищен блок на улица Черковна. Веднага се разпространява новината, че убитият е Иван Владимиров – известен психолог с псевдоним Нав.

Пристигналите на място екипи на полицията извършили оглед и до мястото на престъплението е задържан мъж на 52 години, който най-вероятно е извършителят на убийството. Той е бивш полицай и към момента се знае, че е застрелял Владимиров.

Информацията към момента е, че двамата са се скарали и бившият полицай е произвел смъртоносен изстрел със законно притежаваното си оръжие.

Вече е изяснено, че техният конфликт има дълга предистория и не е възникнал снощи. Владимиров се е оплаквал дори в ефира на национална телевизия, че съседът му го тормози и заплашва. Често чувал заплахи за физическа саморазправа, както и обвинения, че вдига шум.

Дори се е стигнало до там, че агресивният съсед да го замеря с яйца и да маже вратата му с неприятни субстанции.

Психологът е разказвал и за проявена агресия от бившия служител на реда на общо събрание блока, тогава той се нахвърлил да бие по-възрастен съсед. Владимиров е посъветвал пострадалия да си търси правата в съда, но той е отказал, тъй като се каса е за бивш полицай.

Източник: blitz.bg

Бивш полицай уби известния психолог Иван Владимиров - Нав в София!