Делото срещу Златко Баретата не можа да тръгне, наркобосът „падна“ повален от грип

Днес се очакваше отново да продължи наркоделото срещу известната фигура от ъндърграунда Златомир Иванов - Златко Баретата, но това не се случи. Софийският апелативен съд отново отложи знаковото дело срещу Баретата, когото миналата година, все още неизвестен стрелец повали с няколко куршума на стълбището пред Съдебната палата, в центъра на София.

[caption id="attachment_264447" align="alignright" width="300"]baretata Златко Баретата падна повален от грипа[/caption]

Знаменателен е фактът, че точно на същия ден – 29-ти януари преди една година, бе извършено покушението срещу него. Тогава Баретата, макар с бронежилетка и обкръжен от няколко телохранители, е прострелян опасно в слабините. След това доста време не знаеше, дали ще оцелее, а лекарите положиха доста усилия да го стабилизират.

Наркоделото на Златомир Иванов предстои да се гледа в Софийски апелативен съд, след като преди година и половина предишната инстанция го намери за виновен в ръководене на група, известна под името "Фирмата", състояща се от около 20 души, разпространявала дрога в страната. Присъдата на СГС бе 8 години затвор за наркобоса Златомир Иванов.

Заседанията на Апелативния съд по наркоделото през изминалата година бяха блокирани, поради невъзможността подсъдимия да присъства лично на тях, каквото желание е декларирал. Изненадващо адвокат Тодорова, днес показа експертиза, според която подсъдимият е с парализиран крак. Изглежда ще трябва държавата след като го осъди, да му определи и инвалидна пенсия. Това ще се реши утре, когато Златко Баретата трябва да се яви на ТЕЛК, разкри БЛИЦ .