Делото срещу Атанаска Георгиева ще продължи три дни

Утре ще стане ясно кой е удушил малката Алекс от Поморие.

Процесът срещу Атанаска Георгиева, която е сочена за физическия извършител на убийството на момиченцето започна в 9.30 ч. в Бургаския окръжен съд. Според информация поместена на страниците на „Флагман” процесът ще продължи три дни.

От обвинителния акт изготвен от прокурор Димо Маджаров става ясно, че 39-годишната Атанаска Георгиева от Златоград е умъртвила малкото момиченце чрез задушаване.

[caption id="attachment_434637" align="alignright" width="300"]Делото срещу Атанаска Георгиева ще продължи три дни Делото срещу Атанаска Георгиева ще продължи три дни[/caption]

За такива случаи в Наказателния кодекс е предвидено наказание между 15 и 20 години или доживотен затвор. Днес Атанаска влезе безмълвна в съда и не отрони нито дума пред представителите на медиите.

Майката на Атанаска Георгиева – Светлана Димитрова е категорична, че тя не е извършител на убийството на Алекс от Поморие и обеща, че утре ще кажат кой е. Припомняме, че трагедията с малкото момиченце разтърси страната през април миналата година. Първоначалната версия по изчезването на Алекс от Поморие бе, че може да е отвлечена заради бизнеса на баща й Веселин Тодоров.

След като 8-годишната Алекс бе в неизвестност в продължение на денонощие, трупът й бе открит в таванското помещение, което обитава Атанаска Георгиева. Родителите на Алекс от Поморие поискаха кръвнина в размер на 400 000 лева.

През последните няколко месеца Атанаска Георгиева и сестра й Северина направиха многократни опити да насочат вината за извършеното престъпление в други посоки. Многократно двете подемаха кампании в социалните мрежи като пишеха загадъчни съобщения за появата на мистериозен мъж, на който Атанаска била жертва. Припомняме, че Атанаска Георгиева преобърна изцяло показанията си, дадени пред органите на реда.

Неотдавна другата сестра на Атанаска Георгиева – Емилия се обърна към бащата на Алекс от Поморие с въпроса дали наистина е толкоз тъп, че не вижда, че поръчител на убийството на дъщеря му е неговият верен приятел Атанас Желев, пише Блиц.