Атанаска Георгиева се изнервила на жертвата си, нарекла сина и грозник

Атанаска Георгиева направи пълни самопризнания за убийството на малката Александра от Поморие. Жената, която се препитава като готвачка, удушила детенцето, тъй като то й казало, че синът й е грозен.

[caption id="attachment_405425" align="alignleft" width="300"]Атанаска Георгиева почерпила малката Александра с бисквити преди да я удуши Атанаска Георгиева почерпила малката Александра с бисквити преди да я удуши[/caption]

По време на разпита, продължил 4 часа, Атанаска Георгиева разкрила ужасяващи подробности за деянието си. Убийцата твърди, че Александра дошла сама при нея в таванската й стая, както е правела това много пъти преди. Детето прекарало там час и половина, а убийцата дори го почерпила с бисквити. Готвачката твърди, че неспирното бърборене на детето я изнервило максимално, а чашата преляла, когато малката Алекс видяла на масата снимки на големия син на домакинята и го нарекла грозник и урод.

Атанаска Георгиева признава, че в този момент нещо прещракало в нея, взела найлонова торбичка и я увила около главата на момиченцето с тиксо. Вследствие на това жертвата й умира в адски мъки, категорични са разследващите. Убийцата разкрива още, че е се е опитала да имитира отвличане не защото е искала да избяга от правосъдието, а просто, за да спечели малко време, за да се сбогува с майка си. След което щяла да се предаде.

Специалисти разкриват, че психичното състояние на Атанаска Георгиева прилича на профила на лудия Петко от Лясковец, научиха от БЛИЦ.