След кървавото мутренско меле, албанска престъпна групировка,  контролираща от години уличната търговия на дрога на Халкидики чрез сключване на договори за охрана с нощни заведения на трите ръкава на полуострова в Северна Гърция, е издала смъртна присъда на Кирил Киров – Кирчо Руския.

 

Този упорит слух обикаля родния ъндърграунд след безпрецедентния масов бой със стрелба в Гърция, който възмути медиите и местните жители и предизвика затварянето на оборотното заведение от общинските власти в Касандра.

 

Противно на очакванията, само три дни след бруталното меле с тежко ранен с огнестрелна рана в гърдите мутрафон от свитата на Кирчо Руския, всички задържани за ексцесията българи бяха освободени от ареста, а местните власти се отказаха от първоначално обявените намерения да им повдигнат обвинения. Според мълвата, която обхожда родния ъндърграунд, Кирчо Руския и мутрите му са били пуснати на свобода от съда в Гърция заради опасенията на местните власти от избухването на кървава гангстерска война.

„Жестокото меле с български мутри в препълнения плажен бар е насочило прожекторите на властите в Гърция към дейността на албанската престъпна групировка, която държи охраната на „Ахинос“, а и на десетки други оборотни заведения на Халкидики. Именно гардове на албанската охранителна фирма, които са грузинци по народност, са открили огън с пистолет срещу хората на Кирчо Руския, след като българите са извадили хладнокръвно оръжие, метални пръти и електрошокове. В момента криминалистите в Гърция разследват цялата дейност на дружеството за охрана и има огромна вероятност лицензът на охранителната фирма да бъде отнет. Оказва се, че зад паравана на охранителната дейност, албанска групировка е пласирала наркотици и е препирала престъпните си капитали чрез договори за наем на професионални гардове.

 

Смята се, че българските собственици на плажния бар в Ханиоти – Ивайло Константинов – Белгиеца и Веселин Денков – Брадата, са били „посъветвани“ от известната албанска мафия да сключат договор за охрана на заведението с посочена от тях фирма, за да си нямат проблеми и заведението им да функционира на пълни обороти.

 

В Северна Гърция охранителната дейност се контролира от албански престъпен наркосиндикат, а след масовото меле с Кирчо Руския полицейските власти на Халкидики най-после са предприели разследване срещу албански босове на няколко дружества за охрана, които силово принуждават собственици на заведения да сключват договори с тях. Заради това Кирчо Руския е с издадена смъртна присъда от албанците“, издава човек от софийския ъндърграунд.

 

Според думите му, след като били пуснати от ареста в Гърция, Кирчо Руския и хората му били съпроводени с полиция до границата заради опасения, че българите могат да се натъкнат на засада, устроена като отмъщение от албанските гангстери, действащи в южната ни съседка.

 

Според показанията, дадени пред прокуратурата в Гърция от Кирил Киров, мелето е възникнало от охранителите на плажния бар „Ахинос, след като преди това Руския и негов приятел нахлули в кухнята на заведението, изнервени, че чакат повече от час за поръчана още предния ден 3-килограмова риба.

Компанията на Киров получила уверение ден преди мелето, че поръчаната риба ще им бъде сервирана в 21 часа вечерта, но след като вечерята им се забавила повече от час, те поискали обяснение от готвача, който изнервен ги нападнал с нож. Докато Руския и мутрите му се разправяли със съсобственика Иво Белгиеца, в ресторанта нахлули четирима въоръжени грузински охранители и ситуацията излязла извън контрол.

 

„Гардовете на заведението, а не ние стреляхме!“, твърдят в показанията си Кирчо Руския и хората му. След кървавото меле на Халкидики Кирил Киров е получил устно предупреждение от полицията в Гърция да не припарва в следващите 2-3 години до южната ни съседка, докато поутихне напрежението.

 

Криминалистите в Северна Гърция вече разследват под лупа всички гардове и шефове на охранителната фирма от Албания, която е отговаряла за сигурността на плажния бар „Ахинос“.

 

Най-големите губещи от кървавия бой са българските собственици на „Ахинос“ Ивайло Константинов – Белгиеца и Веселин Денков – Весо Брадата. Те инвестирали общо почти 4 млн. евро за покупката и интериора на заведението в Ханиоти, което вече е с отнет лиценз и е запечатано.

Източник: Уикенд, crimesbg.com