Стоян Балтов беше убит пред столичната дискотека Амнезия преди шест години

Съдът в София най-накрая се произнесе по делото срещу убиеца на Стоян Балтов. Вили Георгиев, основният обвиняем за убийството на студента, беше осъден на 18 години затвор. Заради жестокостта на деянието, убиецът ще излежи присъдата си при първоначален строг режим.

[caption id="attachment_412176" align="alignright" width="300"]Убийците на Стоян Балтов бяха осъдени Убийците на Стоян Балтов бяха осъдени[/caption]

Другите двама обвиняеми за убийството на Стоян Балтов - Александър Данаилов и Светлозар Стоилов, бяха признати за виновни, че са помагали на Георгиев за престъпното му деяние. Тримата са осъдени да платят всеки по 400 000 лева обезщетение на родителите на Стоян Балтов.

Освен това Вили Георгиев ще трябва да плати и 10 666 лева такса, а той и съучастниците му поемат и разходите по делото, които са в размер на 2 863 лева за всеки от тримата, научиха от БЛИЦ.

Припомняме ви, че Стоян Балтов беше убит пред столичната дискотека Амнезия на 5 декември 2008 година. Малко след това убийците му бяха задържани, а делото срещу тях се точи в продължение на шест години. През което време майката на жертвата разкри, че се е разболяла от рака заради стреса и нервите покрай кошмара.