Бившата детска звезда Ингер Нилсон, изиграла значимата роля на „Пипи Дългото чорапче“ в едноименния детски филм от 1945 г., вече е пораснала и посивяла.

Пипи Дългото чорапче, първоначално известна като „Пипи Лонгстръмп“, е прочутата героиня, изиграна от родената в Швеция Ингер Нилсон, а много години по-късно Нилсон разкрива, че новаторската роля е вечна.

Актрисата сподели някои изненадващи факти за авантюристичната си роля на най-силното момиче в света по време на снимките и в реалния живот. Нилсън си спомни за времето, когато „Пипи Дългото чорапче“ за първи път набира скорост и намира отзвук по света, като се превежда на над 70 езика.

Много години по-късно Нилсон все още привлича погледите на феновете не като Ева в „Комисарят и морето“, а като Пипи Дългото чорапче, изключително волевото 8-годишно момиче, което вдъхновява милиони деца на различни континенти.

60-годишната знаменитост заяви невероятен факт, че 8-годишната Ингер Нилсон, която изигра ролята на „най-силното момиче в света“, е била доста срамежлива в реалния живот - голям контраст, който е само ирония.

Нилсон добавя, че лицето, което играе Аника, приятелката и помощничката на Пипи, е повече „Пипи“, отколкото тя. Нилсон каза:

 

„Мисля, че по време на кастинга са разбрали, че мога бързо да изпълня това, което искат от мен да направя. Че имам актьорски талант.“

 

Докато споделяше мислите си за това защо създателите на филма са я избрали сред 8000 деца актьори, които са кандидатствали за ролята.

По време на снимачната площадка звездата обясни, че режисьорът на приключенския детски филм Хелбом се е погрижил актьорите да не четат ръкописи или самата книга „Пипи“, за да се получи естествена интерпретация на ролите, а не да се играе по сценарий.

Източник: news.amomama.com