Тя беше една от най-красивите жени на планетата, мокър блян за звезди като Елвис Пресли, Хю Хефнър, Ричард Бъртън. Наричана от мнозина богиня на киното, следващата Мерилин и една от най-стилните и изискани жени на планетата. Ракел Уелч бе всичко това, но и много повече - неслучайно светът на киното тъжи за нея.

Личният й живот прилича на приказка за бедното момиченце, което успява да се превърне в най-голямата звезда в Холивуд.

Тя е само на 18, когато става синоптичка в кабелна телевизия, събира малко пари и поема към Холивуд. На 24 вече е звезда, благодарение на една сцена от филм и чифт кожени бикини, които я превръщат в най-популярното момиче в Америка. Във филмът "Милион години преди новата ера", Ракел има едва три изречения пред камерите. Но ефектният й кожен костюм я превръща в звезда. А тя решава да превърне славата си в богатство и успява.

Четири брака, безброй любовни афери с едни от най-големите мъже в света на шоубизнеса, две деца - Ракел Уелч не може да се оплаче от наситения си любовен живот. Актрисата обаче оставя и следа в киното. Играе с легенди като Лесли Нилсен в "Голо оръжие", Франк Синатра "Блондинка в цимент", превръща се в легенда с ролите си в "Тримата мускетари", "Клеопатра" и "Неприятности в малкия град". В наши дни играеше в тв сериали като "Сабрина", "Модна къща "Версаче" и други.

До самия си край Ракел Уелч се славеше като една от най-красивите жени в Холивуд. "На мен ми коства огромни усилия, за да се поддържам във форма, но нямам право да се откажа. Това е част от ролята ми на звезда", казва в едно от последните си интервюта актрисата.