Джони Деп ще бъде удостоен с награда за кариера на филмовия фестивал в Рим, където филмът „Моди - три дни на крилете на лудостта“, посветен на 72 часа от живота на италианския художник Амедео Модиляни, ще бъде представен в Италия след представянето му в Сан Себастиан.

„Моди“, в който италианският Рикардо Скамарчио е в ролята на лошото момче - художник и скулптор, станал известен с новаторския модерен стил на своите портрети и голи тела, ще се играе в несъстезателната секция Grand Public в Рим, преди да бъде пуснат в Италия от новия продуцентски/дистрибуторски играч Be Water в тандем с Maestro Distribution и Medusa Film.

Освен Скамарсио звездният актьорски състав на филма включва Ал Пачино в ролята на международния колекционер на произведения на изкуството Морис Гангнат, Антония Деспла, Стивън Греъм („Ирландецът“), Бруно Гуери („Белият лотос“), Райън Макпарланд („Halo“) и Сали Филипс (трилогията „Бриджит Джоунс“).

Действието на „Моди“ се развива в Париж по време на Първата световна война в продължение на 72 бурни часа, които „ще се превърнат в повратна точка в живота му и в крайна сметка ще затвърдят репутацията му на артистична легенда“, според предоставения синопсис на филма.

Източник: yahoo.com