Камерън Диас се прочу през 90-те години на миналия век, след като се снима във филмите „Маската“, „Има нещо в Мери“ и „ Сватбата на най-добрия ми приятел“, а през следващите години продължи да гради звездна кариера.

Сред другите забележителни филми, в които се е снимала, са франчайзите „ Шрек“ и „ Ангелите на Чарли“, както и „Пазачът на моята сестра“, „Другата жена“ и „Ваканцията“ (и др.).

След като се снима в десетки филми в продължение на 20 години, Диас решава да си вземе заслужена почивка.

Макар мнозина да се питаха дали 52-годишната Диас някога ще се върне към актьорството, през 2022 г. тя започна да снима филма „ Отново в действие“ с Джейми Фокс. Дългоочакваният филм на Netflix ще бъде пуснат на екран през януари 2025 г.

Сега Диас се спря на дългогодишната си почивка от актьорството и сподели защо е почувствала, че това е „нещо, което тя трябва да направи“.

В разговор с Variety звездата от „ Лошата учителка“ каза: „Чувствах, че това е нещо, което трябва да направя, за да възвърна собствения си живот. И просто не ми пукаше за нищо друго.“

Диас продължи: „Ничие мнение, ничий успех, ничия оферта, ничие предложение не биха могли да променят решението ми да се грижа за себе си и да изградя живота, който наистина искам да имам.

Източник: unilad.com