В необичайно разминаване с превърналия се в критически и търговски консенсус колумбийски музикант Шакира заяви, че филмът за Барби е "кастриращ", и предположи, че той "лишава мъжете от възможността да бъдат мъже".

В интервю за списание Allure, посветено на "вълчия феминизъм", който стои зад работата ѝ, Шакира споделя, че е гледала сатирата, режисирана от Грета Гервиг, и си е казала: "Синовете ми абсолютно я ненавиждат. Смятаха, че тя е кастрираща. И аз съм съгласна, до известна степен."

Тя добави: "Харесвам попкултурата, когато се опитва да овласти жените, без да отнема на мъжете възможността да бъдат мъже, да защитават и да осигуряват. Вярвам, че трябва да се дадат на жените всички инструменти и да им се вдъхне увереност, че могат да правят всичко това, без да губят същността си, без да губят женствеността си. Смятам, че мъжете имат определена цел в обществото, а жените имат и друга цел. Ние се допълваме взаимно и това допълване не трябва да се губи."

Възгледите на Шакира за Барби, която досега е спечелила 1,4 млрд. долара в световния бокс офис, бяха подкрепени от редица консервативни коментатори, включително Пиърс Морган, който публикува съобщение в социалните мрежи, в което казва: "Ура за @shakira - най-накрая високопоставена жена, готова да се застъпи за това, че мъжете са мъже."

Източник: theguardian.com