Знаменитият режисьор Теди Москов се е превърнал в институция в българската култура.

 

Основател е на частния театър „Ла Страда“ и създател на легендарното тв предаване „Улицата“.

 

Режисьорът легенда Теди Москов: Бих станал министър, но само на театъра

Съпругът на Мая Новоселска споделя, че по-често му се случва да помислят за сериозно хумора му, а не да не го разберат. Споделя, че по време на репетициите е винаги недоволен, тъй като в противен случай няма да се получи хубаво представление. Допълва, че е бил доволен само от успеха на представленията му. 

 

Твърди, че би приел работата, ако директорът на Народния театър Васил Василев му предложи, но само при условие, че има съвместен проект със Сашо Морфов. Категоричен е, че уволнението на Морфов от Народния театър е като все едно да уволниш Айфеловата кула от Париж.

 

Съдбата наказва Москов с тежка катастрофа с необратими последици за психиката и физиката му, с предателства от артисти, които смятал за близки и с необяснимата промяна на някои от приятелите му. Не търпи унижение и подценяване.

 

Категоричен е, че би станал само директор на театъра, за да се работи в посока въвеждане на данък „Театър“ – минимален, но задължителен за всички образовани хора. По този начин ще ги направи съпричастни към театралния подем. За себе си казва, че почива най-пълноценно, когато шофира автомобила си през красиви места. Поради инвалидността си към днешна дата може да шофира само автомобили с автоматични скоростни кутии.

 

Не може да си представи как би успял да се издържа финансово, ако спре да работи, предвид размера на инвалидната му пенсия.

Опитва се да не избухва, тъй като всяко избухване води до прилошаване. Като най-голямо чудо в живота му определя оцеляването му след ужасната катастрофа в Германия. Посочва, че са заедно със съпругата му Мая Новоселска дълги години, защото не правят компромиси.

Източник: Уикенд