Той се превърна в любимец на публиката с колоритния образ на милиардер, който се опитва да измами две от най-големите интригантки в "Опасно изкушение". Но  Ердал Йозячълар далеч не е известен само и единствено с тази своя роля. Образът на Хасан Али Коюджу в действителност е само един от многобройните характери, които изиграва в различните поредици. Българските зрители обаче със сигурност ще си го спомнят за него в друга една поредица - "Брак с чужденец".

 

Колоритния актьор играеше Кахраман - бащата - традиционалист на турско момиче, което се омъжва за грък. И то под носа на семейството си, което се опитваше да я венчае за местно момче. Колоритните ситуации между тъст и зет,  определено предизвикваха веселие, а странните ситуации в които се забъркваше самият Кахраман също бяха изключително забавни.


Иначе актьорът Ердал Йозячълар е добре известен на публиката в Турция с многостранния си талант. Той се въплъщава невероятно успешно, както в комедийни образи, така и в изключително драматични, а в някои случаи дори и в антагонистични персонажи.  Освен в киното и телевизията, той много успешно се изявява и на театрална сцена.

74-годишният актьор продължава да работи, като признава, че именно това го крепи. Затова и с удоволствие влиза в образа на Хасан Али от "Опасно изкушение" и го играе цели две години. 

През 2022 година обаче му предлагат да се въплъти в ролята на  Сюлейман - турски селянин, чието семейство се премества в Македония, заради брака на едно от децата си. Странните навици, новите порядки и културни различия до голяма степен напомнят на героя му от "Брак с чужденец". Сериалът се радва на сериозен успех, а за Ердал това е приятно разнообразие. Още повече, че актьорът почти не може да се похвали с бурен личен живот, като повечето си колеги. Женен е за театрална актриса, държи семейството си далеч от камерите и се старае да бъде запомнен единствено с ролите си. "Аз съм съвсем обикновен човек", твърди актьорът, който дори се определя като "скучен" в личен план...