Цели 8 години феновете на „Под прикритие“ се надяваха БНТ да поръча нов сезон на любимия им криминален сериал. Добрата новина е, че търпението им все пак бе възнаградено, макар и след дълго чакане. Националната телевизия обяви, че започва работа по продължение на хитовата криминална драма. Това ще бъде шестият й поред сезон.

 

Както и преди, работата отново ще се ръководи от Димитър Митовски, а голямата звезда, която влиза в новите епизоди е Юлиан Вергов. Очевидно телевизията не се притеснява от славата му на насилник на жени.

Следващата добра новина е, че се завръщат и два от култовите образи – Петър Туджаров – Джаро и Росен Гацов – Куката. Това стана ясно от думите на директора на БНТ Емил Кошлуков. Любопитно е как това ще се случи с героят на Михаил Билалов – Джаро, който бе убит още в четвърти сезон. Кошлуков издаде, че в предстоящото продължение на сериала е заложен един ретроспективен епизод, който описва събития, случили се още преди началото на първия сезон. Най-вероятно Джаро ще участва именно в този епизод, освен ако сценаристите не намерят чудодеен начин за възкресяването му.

 

Мариан Вълев, който благодарение на ролята си в сериала вече е свикнал към името му да бъде добавян и прякорът Куката, отбеляза, че пишат сценария. От разкритията му става ясно, че освен актьор, той е и сценарист на новите епизоди, както всъщност беше и в предходните сезони. Сред сценаристите остават Ваня Николова и Борислав Захариев.

Николова издаде, че този път ще се търси баланс между полицията и престъпния свят. Божинов пък издаде, че в новия сезон ще се действа с различен от досегашния мащаб.

 

Снимачният процес ще стартира през лятото, по всяка вероятност през август, а новите епизоди се очакват на екран следващата година. Засега не става ясно каква ще е ролята на Вергов в новия сезон на сериала. Не е изключено той да е новият добър герой в продукцията, след като в последния сезон бе убит основният протагонист – Мартин Христов – Шмекера, чиято роля се изпълняваше от Ивайло Захариев. 

 

Не става ясно и дали Владо Пенев ще продължи работа в новите епизоди.

Следващата неизвестна е около образа на Бойко Кръстанов, който бе основно действащо лице в 4 и 5 сезон като новото ченге, работещо под прикритие в мафията. И макар, че мъжете ще продължат да са основните действащи лица в продукцията, ще има и ярки женски роли. Засега обаче екипът пази в дълбока тайна кой ще ги изпълнява.

Източник: Уикенд