Кари Грант и сега, и преди век минаваше за символ на съвършения джентълмен, но се оказа, че легендарният актьор има своите мрачни тайни

След 40 години в шоубизнеса и заснети 73 филма, Ролята в живота на Кари Грант се оказа тази на образеца за мъжки чар, известен като… Кари Грант. Измеслен идеал „Той е напълно измислен герой и аз играя роля. Няма начин наистина да съм Кари Грант. В съзнанието си съм просто водевил на име Арчи Лийч.”- това е цитат на легендата, включен в новата му биографична книга, написана от Скот Ейман. „Кари Грант: Брилянтна маскировка“ е на пазара от вторник и вече разкри някои от най-скандалните истории на звездата. Книгата засяга борбата на Грант със сексуалната му идентичност в продължение на години. Разкрива съвместния му живот с актьора Рандолф Скот, което говори, че е бил бисексуален в най-добрия случай. Грант, чието истинско име беше Арчибалд „Арчи“ Лийч, преживя четири брака, людо влюбване в София Лорен и дългогодишна терапия, за да се справи със своя нарцисизъм и нрав. В книгата се разказва, че се е справил с проблема, благодарение на третата си съпруга - актрисата Бетси Дрейк. Тя му открила благотворното влияние на психотерапията и… ЛСД. Кари Грант и сега, и преди век минаваше за символ на съвършения джентълмен С помощта на д-р Мортимър Хартман и над сто ЛСД сесии, започва да се изпуска в гащите, но вярва, че това променя живота му към по-добро. „Представях си себе си като гигантски пенис, излитащ от земята като космически кораб“, признава Грант. Звучи безумно, но всъщност след всичко преживяно той успява да помири водевилния Арчи и изискания Кари в една личност.

Две важни жени

София Лорен

го омагьосва. Той предлага брак на италианката, но тя предпочита да остане с Карло Понти, който я прави звезда. По-късно актьорът ще разказва, че тя е разбила сърцето му. Е, това не му пречи да се ожени 5 пъти. Всеки път бившите му съпруги го обвиняват в скъперничество и тирания. Последната му съпруга е по-млада от него с 40 години. Тя му дава това, което винаги е искал – семейство. Ражда му дете – Дженифър, което той обожава. Дъщеря му един ден ще опровергава със страст всичките слухове за неговата хомосексуалност, но той е бил далеч по-мъдър. Приживе Кари Грант на всички жлъчни въпроси за личния си живот отговаря с: „Не планирам да пиша собствена автобиография, оставям тази работа на други. Сигурен съм, че могат да ме изкарат хомосексуалист, нацистки шпионин или нещо друго. "