Актьорът е известен с това, че сам прави каскадите си, но никаква хореография не би могла да го подготви за може би най-ужасяващия инцидент в живота му.

Той е една от най-известните знаменитости в света. Превъплъщавал в множество емблематични роли и е вдъхнал живот на много герои. Едно от най-забележителните неща в кариерата му е умението му сам да прави каскади. Съобщава се, че актьорът от "Не вдигай очи" е един от малкото хора, които се опитват действително да поемат сами екшън сцените, доколкото е възможно. Но когато подобна опасност действително се появи в реалния живот, по-добре вярвайте, че той е също толкова човек, колкото и всички останали.

В едно от старите си участия в Elle Show Лео е попитан за тактиката си на "смелчага". Актьорът отговори: "Когато и двата парашута не се отворят, си склонен да не повтаряш подобно нещо". Сега, след като отговорът му остави водещата видимо объркана, той уточни. "Скочих от самолета, а след това първият ми парашут не се отвори. Самолетът е тандемен, така че някой е на гърба ти. Те прекъснаха тази линия." Както обяснява актьорът от "Титаник", когато започнали да падат свободно към земята, пред очите му преминали "гланцови снимки 8х10" на целия му живот. А това, което направило ситуацията още по-лоша, било, че според съобщенията и вторият парашут бил "заплетен". Той продължи: "Видях как приятелите ми сякаш изскачат с парашутите си, а аз все още се спускам към планетата Земя. И след това този парашут беше заплетен за около добри, не знам, 20, 30 секунди".

Ужасите за него обаче не спират дотук, както обяснява Леонардо ди Каприо: "Той (експертът, който беше на гърба му) ми каза: "О, сега вероятно ще си счупиш краката, защото се движим твърде бързо". Това накара актьора да признае, че това е "едно от най-лошите преживявания" в живота му и че "никога повече няма да го направи", въпреки че в крайна сметка, за щастие, след всичко това е останал невредим.

Източник: pinkvilla.com