Кейт Уинслет разкрива интересен факт за сцената с вратата на „Титаник“.

Докато говори по време на въпросите и отговорите на предварителната прожекция на предстоящия си филм „Лий“ в Ню Йорк в понеделник, 23 септември, прословутият момент с вратата във филма от 1997 г. отново стана повод за разговор.

От години се спори дали Джак Доусън на Леонардо ди Каприо е могъл да се побере на парчето плаващо дърво от балса до Роуз Дюит Букатер на Уинслет след потъването на кораба.

Докато 48-годишната Уинслет разговаряше с Джош Хоровиц на събитието в понеделник, тя също така разкри, че водата не е била толкова дълбока, колкото изглежда на екрана, и добави, че за нея е било много лесно да влиза и излиза от резервоара, за да отиде до тоалетната по време на снимките.

Признавайки, че 49-годишният Ди Каприо вероятно е „получил посттравматично стресово разстройство“, след като толкова пъти са го питали за вирусния момент на вратата, Уинслет каза за заснемането на сцената: „Ами това беше доста неудобен резервоар ... защото, за да спукаме балона, по това време той беше на височината на кръста.“

„Така че, първо, редовно си казвах: „Мога ли просто да отида да пишкам?“. И тогава ставам, слизам от вратата, отивам до ръба на танка, на някакви си 20 метра разстояние, и буквално трябва да преметна крак, да се изкача и да дойда и да се върна отново на вратата. Ужасно е“, добави тя в концертната зала „Кауфман“ в Ню Йорк.

Източник: people.com