Две филмови екранизации и отделен сериал по-късно. Той промени телевизията, разговорите за секс - и кариерите на четирите главни героини: Кристин Дейвис, Ким Катрал, Сара Джесика Паркър и Синтия Никсън. Сара Джесика Паркър изигра Кари Брадшоу.

Тя се занимава с актьорство от години, преди да получи ролята, която я изстрелва към звездната слава: космополитната пияница и безнадеждна романтичка Кари Брадшоу в новаторския сериал на HBO "Сексът и градът", който дебютира през 1998 г.

След това се снима във филми, сред които "Семейният камък" от 2005 г. и "Неуспех при стартирането" от 2006 г., а през 2012 г. се появява в три епизода на сериала "Хор" на FOX - първата ѝ телевизионна изява след обичания сериал. Паркър се завръща и в HBO, когато участва в ролята на Франсис Дюфрейн в сериала "Развод" от 2016 до 2019 г.

Извън телевизията, през 2005 г. Паркър създава собствена продуцентска компания, Pretty Matches. Тя и съпругът ѝ Матю Бродерик се женят през 1997 г. и имат три деца - дъщерите близначки Табита Ходж и Марион Лорета Елуел и синът Джеймс Уилки Бродерик.

Известните изпълнители на сцената и на екрана Бродерик е двукратен носител на наградата "Тони", а Паркър е двукратен носител на наградата "Еми". През 2022 г. Паркър и Бродерик си партнират в бродуейското възраждане на "Плаза суит" на Нийл Саймън.

Източник: people.com