Тя беше една от най-любимите звезди в Холивуд, обичана от милиони фенове по света и толкова популярна. Но за съжаление днес Сюзън Сомърс вече не е сред нас. Екранната Карол Фостър си отиде на 77 години, само ден преди да отпразнува рождения си ден.

"Сюзън почина тихо в съня си, в неделя сутринта, заобиколена от съпруга си Алън, сина си Брус и най-близките членове на семейството си. Тя изживя един пълноценен живот, пълен с любов, щастие и имаше успешна кариера", се казва в изявление на медиите.
Говорителят на Сомърс заяви още, че звездата е страдала от рак на гърдата, с който се бори от 23 години. Сюзън беше един от най-активните защитници на тази кауза и се бореше за ранна диагностика и превенция на рака, като участваше в различни кампании.

Най-известната й роля е в сериала "Стъпка по стъпка", където играеше привлекателна фризьорка, която се омъжва за строителен предприемач. Семействата Фостър и Ламбърт изпадаха в поредица от комични ситуации, след като събраха децата си, а накрая двойката дори се сдоби с общо дете. Поредицата се радваше на огромен успех и беше почти толкова популярна, колкото и сериалът "Приятели". След смъртта на Сомърс,  голяма част от феновете й с тъга прочетоха и споделените съобщения от членове на екранното й семейство. Голяма част от тях споделят, че са загубили верен и добър приятел и страхотна колежка. И й пожелаха светъл път във вечността.