Комедията "Макс" е базирана на реалната история на сценаристката Лорън Померанц, дългогодишна сценаристка на "Шоуто на Елън Дедженеръс".

В наскоро пуснатия трейлър на комедията на Макс "Добре ли съм?" героинята на Дакота Джонсън, Луси, се оплаква: "На 32 години съм, трябваше вече да съм разбрала това." Това, което Луси изглежда е разбрала, макар и по-късно от някои, е нейната сексуалност.

Разкритието, че е лесбийка, е изненада за Луси, но не и за най-добрата ѝ приятелка Джейн (Соноя Мизуно). Когато Луси пита приятелката си дали някога е подозирала, че е гей, Джейн отговаря: "В гимназията ти искаше Volvo". Луси отговаря, в истински разумен лесбийски стил: "Волвото е най-безопасната кола". (Това, което Джейн не споменава, е склонността на Луси към шапки, което би трябвало да е още една улика.)

Режисиран от стендъп комедианта и актьор Тиг Нотаро и нейната съпруга, актьорката Стефани Алин, "Добре ли съм?" се основава на истинската история за излизане от живота на сценаристката на филма Лорън Померанц, която повече от десетилетие работи като сценарист в "Шоуто на Елън Дедженеръс". В интервю за Entertainment Weekly Померанц отбелязва, че историята описва реалното ѝ приятелство с най-добрата ѝ приятелка Джесика Елбаум, която е продуцент на филма.

Източник: nbcnews.com