На малкия екран тя е противоречивата Ендер. Ту добра приятелка и отговорна майка, ту опасна изкусителка и още по-опасна интригантка и кариеристка.  В живота обаче Шевал Сам е много по-динамична от героинята си от "Опасно изкушение". До толкова, че се шегува, че сценаристите пишат ролята й, вдъхновени от личния й живот..

"Животът ми е смесица от различни опити  и енергии. Трупам опит през целия си живот. Изживявам истинско приключение и винаги казвам на хората около мен да не се страхуват от приключенията и преживяванията си", споделя още Шевал.

Актрисата, която е и известна певица, споделя още, че е била много развълнувана когато я поканили да участва в сериала. "Музиката и актьорството са като две лица на мен самата. Когато искам да си почина от едното, се посвещавам на другото", споделя актрисата.

Шевал е категорична, че изключително много се забавлява с ролите си в киното и на малкия екран. А също и че образите й често са вдъхновени от личния й живот. В момента звездата изживява бурна любов с рекламния магнат Джан Топчоглу.. "Да, заедно сме", беше лаконична актрисата, която има един син от футболиста Метин Текин. Любовната им история остава скрита за обществото, но бурната им връзка е разтърсваща, твърдят приближени до двойката.