Биран Дамла Йълмаз е една от най-желаните жени в Турция в последно време. А причината за това е героинята й Кумру от сериала "Опасно изкушение". Ролята на разглезено богато момиче, което се забърква в куп неприятности, проблеми и интриги, в желанието си да спечели любовта или вниманието на някой мъж, я превърна в знаменитост. В живота си обаче, чаровната красавица е много различна. "Нямам нищо общо с Кумру. Понякога си мисля, че тя е твърде наивна или твърде разглезена и не познава истинския свят. Затова и ми беше смешно, когато трябваше да играя тази героиня.", казва още актрисата.

В живота си Биран Дамла е толкова различна, че наистина е изненадващо, че е решила да стане актриса. Обича да пътува, да се среща с приятели, но пази личния си живот в изключително строга тайна. Преди няколко години избухна скандал, когато майка й напусна съпруга си, за да се събере с друг мъж, в когото е влюбена. Новината обикаля светските среди, но актрисата подкрепя родителката си. Тя е до нея и в деня на втората й сватба, щастлива, че майка й е открила нов човек до себе си.

Биран пази личния си живот и семейството си далеч от прожекторите, но наскоро избухна в мрежите. Повод за това беше опит на нейни фенове да открият сметка на името на покойния й дядо, за да се сдобият с номера й. "Това вече е прекалено. Злоупотребата с имената на близките ми и дори със смъртта им е нещо, което няма да търпя", казва по този повод актрисата.