Легендата Ава Гарднър си остава една от богините на киното, но и грешница в живота

Актрисата Ава Гарднър си остава една от легендите на Холивуд. През 1990 година тя почина от възпаление на белите дробове, само на 67 години. Но и 30 години по-късно историите на живота й продължават да вълнуват нейните фенове. Някои от които просто я обожават, въпреки многобройните скандали и истории, които са свързани с нея. Ава беше легенда през 40-те и 50-те години на миналия век. Тя е и обявена за една от най-красивите и талантливи жени от Златната ера на киното. А личния й живот е изпълнен с толкова скандали, че е достоен за филм. Едва на 18 Ава става звезда в "Метро Голдуин Майер", които буквално я отмъкват от училищната скамейка, за да я вкарат във филма си, пише "Точка". През същата година Ава се омъжва за актьора Мики Руни, но бързо го напуска през 1943-та заради твърде бурния му живот. По-късно докато той си спомня за лудориите им в спалнята, тя отвръща "Той може би си прекарваше доста добре там, но небето ми е свидетел, че на мен никак не ми беше приятно".

След филма "Убиец", Ава става известна в киносредите и се омъжва отново този път за Арти Шоу. Но и този брак завършва с развод.

Третият брак на актрисата е с Франк Синатра. Връзката им се оказва разтърсваща и за двамата. Ава развежда женения актьор, за да го окове за себе си, но ревността, скандалите и алкохола ги съсипват. По това време актрисата дори забременява, но маха бебето — тайна, която пази години наред. "Франк беше безработен, а като майка щях да взимам много по-малко пари. Избрах кариерата пред любовта и не съжалявам", казва актрисата. [caption id="attachment_646964" align="aligncenter" width="241"]Ава Гарднър - фаталната красавица на Холивуд сн. Уикипедия Ава Гарднър - фаталната красавица на Холивуд сн. Уикипедия[/caption] След шест години те се развеждат, но последната голяма и тайна любов на Ава е Ърнест Хемингуей. Актрисата никога не разкрива колко са сериозни отношенията им, а що се отнася до мистерията, дали са били женени, отнася тази тайна в гроба. Самата тя е съкрушена, когато той умира при самоубийство през 1961 година. И никога повече не се омъжва, нито афишира връзка с друг мъж. Почти 30 години по-късно, след два мозъчни удара и парализа, Ава умира на 25-ти януари 1990-а година.