Древна плоча от Вавилон съдържа ужасни предсказания за света. Учени разкриват, че са я разчели едва наскоро, въпреки че е открита преди близо 100 години. Интересна подробност е, че плочата е датирана от ерата на древен Вавилон, след като е намерена в Иран през 1892 и разчетена през 1914,  като се смята, че е на повече от 4000 години. В плочата се съобщава за войни, безводие, за бедствия от скакалци и други. Тя се съхранява в Британския национален музей в Лондон, но едва сега е била разчетена.

Клинописът съдържа разнообразни астрономически предсказания, които учените отнасят към наши дни. Сред тях са за суша и други необичайни явления.

Според едно дешифрирано предсказание "Ще има дъжд и наводнения. И Адад ще опустоши земята. Земя, която се бунтува ще унищожи и ще загине", гласи текста.

Смята се, че плочите идват от Сипар, който процъфтява по време на Вавилонската империя в днешен Ирак. Древните вавилонци вярвали, че лунното затъмнение разкрива много и може да разкрие смъртта на кралете, да узнаят кой ще е бъдещият монарх и много други.

Сред предсказанията има и такива, които предсказват махането на лъвовете от портите на Ищар, събитие, което се случи преди няколко години, огромно бедствие, което ще унищожи зърнени храни и велика нация, която ще се обедини с по-малка, за да оцелее.

Предсказва се също за превземане на трон от незаконен наследник и тежки години на суша и бедствия с насекоми. Изследователите отбелязват, че голяма част от разкритията могат да се съотнесат към събитията от наши дни.