Нови документи от Титаник разкриват истината

Тайни документи за Титаник разкриват истината за катастрофата. Въпреки доскорошното мнение, че след сблъсък с айсберг корабът е потънал, истината се оказа доста по-различна. И не е свързана единствено с късно изпратения сигнал за помощ и невъзможността за реакция на плаващия недалеч параход. Тайни документи и телеграми, които са пазени повече от един век, разкриват истината за това, какво се е случило с телата на хората. И как те са загубили живота си в едно от най-опустошителните морски произшествия в историята.

Авторите на писмата били убедени, че никога няма да бъдат разкрити. Никой обаче не подозирал, че те все пак ще бъдат намерени. Оказало се, че капитанът на спасителния кораб е искал извади колкото се може повече тела на загинали пътници, независимо към кой клас принадлежат. Въпреки това, когато се констатира, че корабът "Mackay-Bennett" е твърде малък за 334 намерени тела, той си променил решението. И в края на кораба са изхвърлени 100 тела, които никога повече не са открити.

Истината за крушението

От кораба са изхвърлени най-вече телата на пътниците от трета класа, за да се освободи пространство за пътниците от първа и втора класа. Те, по мнение на персонала на кораба имали по-голямо право за достойно погребение, пише "Elite Daily". Един от най-известните кораби на всички времена, Титаник, потънал през 1912 г. на обиколката от Саутхемптън до Ню Йорк. В тази трагедия са загинали над 1500 пътници и членове на екипажа, а повече от век се е смятало, че трагедията е причинена от удар на кораба с айсберг. Експерти обаче са открили нови документи, които разкриват друга истина. Те получили нови доказателства, които разкриват, че катастрофата е причинена от пожар на кораба. Огънят е избухнал още при излизане от пристанището, но въпреки че собствениците на кораба знаели за него, не са искали да отложат отплаването. [caption id="attachment_517343" align="aligncenter" width="300"]Нови разкрития за потъването на Титаник Нови разкрития за потъването на Титаник[/caption] Журналистът Синан Молони, който 30 години изследва потъването на Титаник, проучил снимките, които направил главния електротехник на кораба и забелязал големи черни петна във вътрешността на кораба. И то на мястото, в което по-късно се е ударил айсберга. Предполага се, че черните петна са резултат от пожара в едно от котелните. Той е бил потушен, но не били взети мерки за справяне с щетите, тъй като трябвало машината да отплава. Така, когато Титаник се ударил в айсберга, корабът е бил отслабен заради пожара. Затова и потънал. [gallery ids="517342,517341,517340"]