Несъмнено Иван Славков и Людмила Живкова, са една от най-известните и одумвани двойки от епохата на късния социализъм.

 

Когато пламва любовта между двамата, своеобразната принцеса на народната република вече имала един брак зад гърба си. По странна ирония на съдбата известният бохем Иван Славков – Батето, също бил женен, при това за най-добрата приятелка на Людмила – стюардесата Светла Маринова. Странен факт е, че Светла загива в катастрофа по времето, в което Людмила се развежда с първия си съпруг.

 

Тато бойкотирал сватбата на Людмила с Иван Славков – Батето

Червената принцеса и стюардесата попаднали в обща бохемска тайфа. Младият и красив спортист пленил дъщерята на Първия с уникалното си чувство за хумор. На един излет в Драгалевци двамата признали чувствата си и всичко се развило много бързо.

 

Бившият национален състезател по водна топка по онова време пленявал жените с невероятна визия. Той бил супер атлетичен, стегнат, красив, самоуверен. С Людмила се оженили през 1968-а година, а две години по-късно – през 1970 се родил единственият им син – Тодор Славков.

 

Подписали в сегашното 3-то районно, а за деня на сватбата им столичната улица „Одрин” била празнично изметена. Самият Тодор Живков обаче не присъствал на сватбата. Иван и Людмила просто подписали, а после обядвали заедно. Сватбеното пътешествие е една командировка на Славков в Дания от „Работническо дело”.

 

Бракът им продължил 13 години до смъртта на Людмила през 1981, малко преди тя да навърши 40. За кончината на жена си Батето казва, че няма нищо свръхестествено.

„Факт е, че тя катастрофира страшно тежко 7 години преди смъртта си, инцидент, от който я връщат буквално в насипно състояние”, казва той.

 

Много се говори как неизлечимият бохем от Коньовица не е особено верен съпруг и имал куп любовници. Людмила пък била нещастна в брака си и планирала развод. Дори Тато бил наясно със забежките на зет си, тъй като му докладвали от ДС. Въпреки, че знаел за неразбориите в семейството на дъщеря си, той не й разрешил да подаде молба за развод.

Източник: Уикенд