Ангажиментите на Леа Иванова и по-младата от нея Лиана Антонова често биват забранявани, прекъсвани, осуетявани…

 

Иванова е твърде разкрепостена на сцената, а Антонова – твърде секси и пее със суинг като Ела Фитцджералд.

Заради тези им прегрешения двете до голяма степен са изолирани от възможността да създават музика в България. С течение на времето са принудени да изберат почти емигрантска съдба.

 

Смъртта не разделя Леа Иванова и Еди Казасян

Бляскави, ярки, чужди на евтиния естраден сантимент, те радват чужденци в Западна Европа, Скандинавия, САЩ… Зад граница са и издадените им плочи. В епизодичните им завръщания не ги канят на нито един от форумите на българската естрада. Телевизионните снимки се броят на пръстите на едната ръка. Но въпреки това Леа и Лиана продължават да бъдат митове…

 

В „Прозорец към Космоса“ през 1993 г., Антонова описва нещо необичайно, но много интересно – думи на Леа, идващи от отвъдния свят. Контактът е осъществен от медиум. Задочната „среща“ е инициирана от Леа, за да предаде нещо на съпруга си Еди Казасян, който тогава е още между живите и има нужда от помощ. 

 

Антонова откликва, но целта на срещите й с медиума е била съвсем друга – да се получат напътствия „отгоре“ за лечението на безнадеждно болни или да се утешат тук близки, загубили свидни роднини, с доказателства, че духовният свят съществува и също представлява форма на живот. Случаят с Леа Иванова е само едно от потвържденията в тази насока, описани от колежката й.

 

Леа Иванова обяснила на медиума Лео, че съпругът й Еди Казасян трябва да пие някакви билки. Освен това споделя, че въпреки множеството му изневери го обича и вечно ще го обича и ще му помага.

Източник: Уикенд