Уилям и Хари за пореден път влизат в медиите със скандални изявления един към друг, но далеч не са първите. От времето на Уилям Завоевателя, през сблъсъците на кървавата Мери с кралица Елизабет Първа, до крал Едуард и крал Джордж, между кралските братя съществува огромно съперничество. Двойката демонстрира изключително сложни отношения, но мнозина смятат, че са повлияни от проклятие, което произхожда далеч назад във времето.

 

"Истината е, че няма поколение в кралския двор, което да не е било в лоши отношения. Крал Едуард и крал Джордж бяха скарани след като Дейви абдикира заради Уолис Симпсън. Той дори се подиграваше със съпругата си на кралицата - майка Елизабет, наричайки я "дебела шотландска готвачка". Нейно величество също ненавиждаше снаха си, която пък й подвикваше, че е като "бисквитка", което много я вбесяваше", разказват придворни.

 

Драмата между братята се пренася и върху децата им. Елизабет и сестра й Маргарет са също засегнати от проклятието - съпернички до живот, като Маргарет вини до края си сестра си, че не й позволява да се омъжи за голямата си любов Питър Таусенд. 


По-късно крал Чарлз и принц Андрю са в сложни отношения, като двамата братя към днешна дата са силно отчуждени. Главно заради скандалната история на Андрю с непълнолетната бивша стюардеса.

 

Хари и Уилям очевидно продължават да се движат в порочния кръг и проблемите помежду им са просто пореден етап от проклятието на Уиндзор. Мнозина обаче се надяват децата им да не продължат с тази вражда. А Кейт и Уилям полагат огромни старания да избегнат всякакви драми и съперничества между трите си деца. Именно, за да не споделят съдбата на предците си...