Принцеса Даяна не е искала да се развежда, а бракът й с принц Чарлз не е трябвало да приключи с развод. Това разкриват лични писма на принцесата до нейни приятели. Част от кореспондецията й отива на търг, но сред книжата има и такива, които никога не са виждали бял свят.


"Ако знаех, че трябва да мина през всичко това никога нямаше да се разведа с Чарлз. Вече не съм в състояние дори да изляза на улицата и да държа главата си вдигната", разкрива принцесата. В друго писмо тя казва "Заради раздялата с Чарлз трябваше да се откажа дори от посещенията в операта. Притискат ме от всички страни, натискът е неописуем. Моля се всичко да свърши по-скоро", добавя тя. 

 

Принцесата споделя още, че много болезнено преживява атаките на пресата и постоянните провокации, които са непрекъснато срещу нея. Даяна също така не крие, че е силно притеснена заради нестихващите слухове за бъдещето й и връзката на Камила и Чарлз. Принцесата обаче е най-огорчена от факта, че ще трябва да се раздели с кралското семейство. И както сама споделя, това е било най-трудно за нея. 

 

"Всички говорят, че съм като прелетна пеперуда. Но истината е, че не искам да отлитам от това прекрасно семейство", пише Даяна по повод кралската фамилия.

 

Писмата й са собственост на Сузи и Тарек Касим и са писани в периода 1995-1996 година.  Семейството решило да ги продаде на търг и да дари парите за благотворителност. А мотивите им са, че не желаят да натоварват децата си с тежките тайни на принцесата, въпреки че са запазили някои от най-личните писма в личната си библиотека и заявиха, че те никога няма да видят бял свят. На търг ще бъдат продадени близо 2000 поздравителни писма, картички и бележки, които са писани от покойната принцеса.