Една стара легенда гласи, че един от първите родоначалници на фамилията Грималди обезчестил млада жена, като я отвлякъл от дома й и я направил насила своя заложница. Младото момиче обаче се оказало опитна вещица, която, преди да се самоубие изрекла страшно проклятие "Нека любовта ви убие. Нито един Грималди няма да намери щастие в любовта".

Вече 700 години кралската фамилия управлява Монако, а по всичко изглежда, че проклятието наистина съществува. Няма член на семейството, който да не е засегнат от него, дори и най-младите членове на фамилията. Но да се върнем назад във времето...

Първият Грималди, граф Франческо успява да измами защитниците на княжеството и се представя за монах, след което ги убива. Именно той отвлича девицата, която по-късно проклина рода му. Минават столетия, а историята мълчи какви са браковете в кралския двор, но предвид смутните времена, големи любовни истории сред тях няма. Има обаче един скандал, който разтърсва цяла Европа. Лейди Виктория Хамилтън, която е омъжена за принц Алберт I през 1870 година, напуска двореца му само след година семеен живот. Студеното отношение от съпруга й, както и фактът, че бракът им е сключен заради натиск от страна на Наполеон, кара младата принцеса да избяга от двореца и да се върне при родителите си. Принц Алберт дори не отива да види сина си — Луи, който се ражда скоро след това. Пет години съпрузите дори не се виждат, след което лейди Хамилтън иска анулиране на брака си и се омъжва за италиански граф, от когото има четири деца.

Принц Луи пък има любовна афера с кабаретна певица, която му ражда дъщеря — Шарлот. Първоначално законът забранява на кралската особа да признае дъщеря си за своя наследница, но през 1919-а година той го прави. Скандалът е огромен и разтърсва цяла Европа. Принцеса Шарлот обаче решава, че не е разумно да се бори за трона и от принцеса на Монако и херцогиня на Валентиноа, тя се отказва от правата си, в полза на своя син Рение, роден от брака й с граф Пиер дьо Полиняк. Истината е, че двойката се развежда след изключително нещастен брак, продължил 10 години. Прецедент за кралските фамилии в Европа, но двамата просто не можели да се търпят накрая.

По-късно принц Рение се влюбва до уши в актрисата Грейс Кели и я прави своя съпруга. Щастието им сякаш развалило проклятието над фамилията Грималди, но уви. През 80-те години Грейс катастрофира, а с нея в колата е принцеса Стефани. Принцесата умира на място, а Рение никога не се жени отново. И трите му деца имат проблеми с браковете. Стефани се жени два пъти, като и двата пъти историите приключват с развод, а накрая ражда дъщеря от дворцов охранител, но дори отказва да признае кой е баща й. Каролин има прекрасен брак със Стефано Казираги, който обаче умира при състезание с лодка, оставяйки я сама с двете им деца. По-късно Каролин се омъжва за принц Ернст — Аугуст Хановерски, но след раждането на дъщеря им Александра, двамата се разделят. Към днешна дата те не живеят заедно, но не са и разведени.

Принц Алберт се реши на брак чак когато навърши 50 години, в името на това да осигури законен наследник на трона. И избра южноафриканката Шарлийн Уидсток. Сълзите на принцесата в сватбения й ден, слуховете за бягство и отсъствията й от Монако през последната година, само затвърдиха убеждението, че тя и Алберт са сключили брак насила, а не по любов. И той й е платил 10 милиона долара, за да остане омъжена за него, като получава по 1 милион годишно.

Засега изглежда, че поне най-младите наследници на фамилията Грималди не са засегнати от проклятието. Въпреки че Шарлот Казираги преживя един развод и се омъжи отново, а принцовете Андреа и Пиер Казираги имат щастливи бракове. Дали обаче това е истина, или клетвата върху рода ще застигне и тях, само времето ще покаже....