Крал Чарлз отпратил Меган и Хари от Британия, за да спести скандали на короната. Завръщането на Съсекс в Лондон с водеща роля в двора, все повече е кауза пердута, според придворни. Причина за това е и тихото настояване на крал Чарлз III да отстрани двойката от двореца, за да не провокира нови скандали.

"Историите около Меган и Хари разпалват достатъчно напрежение в кралското семейство. Негово величество няма нужда от други слухове и скандали, които да създават притеснения сред близките му", коментират придворни. 


В последните дни една стара история се завъртя с нов привкус, а именно аферата на принцеса Даяна с адютанта й Джеймс Хюит. Въпреки че през 80-те години една такава връзка би била заклеймена като абсолютно неморална, в наши дни малцина се впечатляват. Независимо от това, историята около произхода на принц Хари продължава да предизвиква напрежение. И води до необходимостта принцът да се оттегли от Лондон.

"Старите афери на покойната принцеса Даяна определено не са тема, която кралят желае да се обсъжда, дори и зад гърба му. Неслучайно се старае да държи сина си далеч. В това отношение плановете на Меган да живее далеч от Лондон напълно го устройват и затова подкрепи решението им да се преместят в САЩ. ", допълват придворни.

Принцът със сигурност ще получава щедри компенсации за отсъствието си от кралския двор, освен в официални моменти. Отделно от това семейството му ще бъде далеч от медийния шум. Но най-вече скандалите около раждането на Хари няма да смущават Чарлз както преди.