Разработките на Третия райх в областта на летящите чинии днес са колкото историческа легенда, толкова и тема, за която не един и двама източници пишат напълно сериозно. Основанията се откриват във въпросите, които все още нямат категоричен и общоприет отговор. Колко успешни са германците в правенето на летящи чинии? Кой им помага? Спира ли тази дейност след поражението във Втората световна война, или продължава в други секретни зони на земното кълбо? Колко верни са слуховете, че нацистите са имали контакт с извънземни цивилизации?

 

Според различни публикации, отговорите на тези въпроси трябва да се търсят в мистичните корени на Третия райх, с които е свързано идването на Хитлер на власт. Основата на идеологията на фашизма е положена от тайни общества много преди появата на нацистката държава, но като активна сила започват да се проявяват след поражението на Германия в Първата световна война.

През 1918 г. група хора, които вече имат опит в работата в международни тайни общества, основават клон на Тевтонския рицарски орден в Мюнхен – общество „Туле“, наречено на легендарния остров от древногръцката митология, представян като люлка на човечеството. Туле е локализиран от древногръцките и римските географи в Далечния север. Вергилий го споменава в „Енеида“. Обикновено под Туле се разбира Скандинавия. Нацистките мистици твърдят, че това е столицата на древна Хиперборея, разположена в Далечния север, близо до Гренландия и Испания.

 

Основната тема на социалните изследвания на обществото „Туле“, е произходът на арийската раса. Членовете на обществото вярват, че арийците са висша раса, която се предполага, че е съществувала в праисторически времена на легендарния континент Атлантида. Митът гласи, че жителите на Туле са потомци на арийците, оцелели след унищожаването на Атлантида.

 

Официалната цел на обществото „Туле“ е да изучава древната германска култура, но истинските цели са много по-дълбоки. Теоретиците на фашизма намират подходящ кандидат  жадния за власт ефрейтор Адолф Хитлер, „тези, които виждат в националсоциализма само политическо движение, „знаят малко за него“.

 

Окултните водачи на „Туле“ имат друга, не по-малко важна цел – да победят в невидимия, метафизичен свят, в „отвъдното“. За целта в Германия са създадени по-затворени структури. През 1919 г. е основана тайната „Ложа на светлината”, по-късно преименувана на „Врил”. През 1933 г. е създаден елитният мистичен орден „Аненербе“ или „Наследството на предците“, който от 1939 г. по инициатива на Химлер се превръща в основна изследователска структура в рамките на СС. Със своите 50 следователски института „Аненербе“ се занимава с търсене на древни знания. Задачата е с тези знания да се развият нови технологии, да се контролира човешкото съзнание с помощта на магически методи и да се извършват генетични манипулации за създаване на свръхчовек.

 

Практикуват се и нетрадиционни методи за получаване на знания под въздействието на халюциногенни наркотици, в състояние на транс или контакт с „Висшите Непознати“, или наречени още Външни умове“. Използват се древни окултни „ключове“ – формули, заклинания и други, открити с помощта на „Аненербе“. Това позволява установяването на контакт с извънземни.

Най-опитните медиуми и контактьори са включени в сесии с боговете. За чистота на резултатите експериментите се провеждат независимо в обществата „Туле“ и „Врил“. Твърди се, че чрез независими канали е получавана почти идентична технологична информация – чертежи и описания на летящи дискове, чиито характеристики значително превъзхождат авиационната технология от онова време.

 

Друга задача, която е поставена на учените и според слуховете е частично решена чрез получената от контактьорите информация, е създаването на машина на времето, която да позволи да се проникне в дълбините на историята и да се получат знания за древни високоразвити цивилизации, по-специално информация за магически методи от Атлантида, смятана за прародината на арийската раса. От особен интерес за нацистките учени са технологичните познания на атлантите, които според легендата си служат с огромни морски съдове и дирижабли, движени от неизвестна сила.

 

ПСИХИЧНИ МАНИПУЛАЦИИ СЪЗДАВАТ ПОСЛУШНА ТЪЛПА

Резултати са получени от учени от „Аненербе" и в други нетрадиционни области на знанието: в психотрониката, парапсихологията, в използването на фини енергии за контрол на индивидуалното и масово съзнание. Смята се, че заловените документи, засягащи метафизичните разработки на Третия райх, са дали нов тласък на подобна работа в САЩ и СССР.

 

Поради изключителната секретност на информацията за резултатите от дейността на германските тайни общества е трудно да се отделят фактите от слуховете и легендите. Въпреки това невероятната психическа трансформация, която се случва за няколко години с предпазливите и рационални германски жители, които внезапно се превръщат в послушна тълпа на националсоциализма, фанатично вярваща в измамни идеи за световно господство, дава основание да се предполага използването ат нацисткия елит на психотронни манипулации.

 

ЧЕРТЕЖИ ИДВАТ ОТ ОТВЪДНОТО

В архивите на Третия райх са открити рисунки, които обясняват принципите на усукване на фините физически полета, позволяващи създаването на определени почти магически устройства. Получените от контактьорите знания са предоставени на водещи учени, за да ги преведат на инженерен език.

 

За един от разработчиците на така наречените техномагически устройства се счита доктор В. О. Шум. Неговите електродинамични машини, които използвали бързо въртене, не само променяли структурата на времето около себе си, но и се реели във въздуха. Днес учените знаят, че бързо въртящите се обекти променят не само гравитационното поле около тях, но и пространствено-времевите характеристики. Така че няма нищо фантастично във факта, че при разработването на машина на времето нацистките учени са получили антигравитация. Друг е въпросът колко контролируеми са били тези процеси. Има доказателства, че устройство с такива възможности е изпратено близо до Мюнхен – в Аугсбург, където са продължени изследванията му. В резултат са създадени серия от летящи дискове от типа „Врил“.

 

Следващото поколение летящи чинии е серията „Хаунебу“. Смята се, че тези устройства използват някои от идеите и технологиите на древните индианци, както и двигателите на Виктор Шаубергер, виден учен в областта на движението на течности, който създава нещо подобно на „вечен двигател“.

 

В края на 50-те години австралийци откриват сред заснетите филми немски документален филмов доклад за изследователския проект на летящия диск V-7, за който дотогава не се знае нищо.

Все още не е ясно до каква степен е реализиран този проект, недостоверно се знае, че известният специалист по специални операции Ото Скорцени в средата на войната е получил задачата да създаде отряд от 250 пилоти, които да контролират летящи чинии.

Източник: Уикенд